Belgische paardenfokkerij en springstal De Molenberg,

de passie van Tim Reygaerts en Sofie Van Bunder,

waar toppers geboren worden

Tim en Sofie hebben als gedreven springruiter en -amazone een jarenlange ervaring in het berijden, opleiden en fokken van topspringpaarden.

TIM maakte van de opleiding van jonge paarden zijn specialiteit en rijdt tot op nationaal 1m40 niveau. Hij leidde reeds vele paarden op die later doorgroeiden naar het grote werk. We denken hierbij onder andere aan Hacienda d’ Eversem (Wilm Vermeir 1m50), Olympke van 't Merelsnest (Kendra Claricia Brinkop 1m45), Newton van het Krekelhof (1m50), Emma VP (1m50) alsook Equilibre du Tilleul (1m50), Faith van de Mullegracht (1m50), en zovelen meer.

Tim zijn echtgenote SOFIE neemt ook actief deel aan de opleiding van de springpaarden. Ze groeide op in het Merelsnest waar al heel wat toppaarden geboren zijn. De meest klinkende naam is waarschijnlijk de legendarische merrie Sapphire (Mclain Ward 1m70) die twee maal Olympisch teamgoud behaalde voor de USA. Sapphire werd door Sofie zadelmak gemaakt en kreeg van haar ook de eerste wedstrijdervaring mee. Met Maureen van ’t Merelsnest behaalde Sofie op het Belgische Kampioenschap voor junioren in Lier in 1999 de finale. Sofie springt tot op nationaal 1m35 niveau de dag van vandaag.

Tim en Sofie delen hun passie in het opleiden en uitbrengen van springpaarden om ze op te bouwen naar een mooie springcarrière.

Voor De Molenberg begon alles in 2008 met de aankoop van de hoeve te Ronse en de merrie Quick-Dancer. Twee jaar eerder werden Tim en Quick-Dancer provinciaal kampioen in de klasse zwaar. En zo was de eerste prestatievolle fokmerrie op de Molenberg een feit.
Al snel werd nieuw bloed binnengebracht dankzij Nico Wouters van den Oudenweijer met zijn bewezen stammerries Ravella Z en Femmenor V. Ravella Z was de moeder van o.a. Global Champions Tour winnaar Chester Z (Mathijs Van Asten) en Femmenor V bracht o.a. olympiër Royal Discovery (Samantha Mcintosh) ter aarde. Even later vervoegde ook Malinda van ’t Merelsnest de stallen. Zij is de volle zus van dekhengsten VDL Glasgow van ’t Merelsnest en Edjaz van ’t Merelsnest en gaat terug op de moederstam van de olympische merrie Sapphire. Ook met Vivita de Fribois werd olympisch bloed toegevoegd aan onze fokkerij aangezien zij de moeder is van de in Rio de Janeiro deelnemende Heros (Amy Millar, CAN). Door de steeds vernieuwende prestatiebloedinvoer evolueerden we van een drietal veulens per jaar naar een tiental veulens op jaarbasis. En zo groeide ook de accommodatie mee tijdens de jaren.

Omdat onze passie verder rijkt dan alleen het fokken van veulens en het opleiden van springpaarden, startten we reeds van in den beginne met de tak ‘opfok van jonge paarden’. Het verzorgen van paarden draagt bij aan onze passie. De jonge paarden in opfok worden hier met een hart voor paarden verzorgd alsof het de onze zijn. Dit is mede mogelijk dankzij onze opgebouwde kennis, onze ruime weilanden en stallen alsook de grote buiten- en binnenpiste.

Wilt u beroep doen op de diensten en kennis van Stoeterij De Molenberg? Hebt u interesse in de fokproducten of wilt u een paard laten opgroeien of opleiden? Dan bent u hier aan het juiste adres.

Een overzicht van onze bloedlijnen, veulens, jonge paarden, sportpaarden, onze infrastructuur en veel meer kan u terugvinden op deze website.

“It is our passion to breed top show jumpers, provide them with the best opportunities to grow & train and find a perfect home for them”

luchtfoto

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten