Paardenfokkerij en pensionstal De Molenberg in het Oost-Vlaamse Ronse is het levenswerk van Tim Reygaerts en Sofie Van Bunder.

Beide hebben ze als gepassioneerde springruiter en -amazone een jarenlange ervaring in het berijden, opleiden, onderhouden en fokken van paarden.

Tim maakte van de opleiding van jonge paarden zijn specialiteit en rijdt tot op nationaal niveau. Als trouwe deelnemer van de Belgische cyclus voor jonge paarden leidde hij in het verleden reeds verschillende paarden op die later doorgroeiden naar het grote werk. We denken hierbij onder andere aan de op 1m50 presterende Hacienda d’ Eversem (Wilm Vermeir), de temperamentvolle Emma VP (1m50) alsook Equilibre du Tilleul (1m50), Faith van de Mullegracht (1m50), en zovelen meer.
Tim zijn echtgenote Sofie groeide op in het Merelsnest. In datzelfde nest werd ook de 'gouden' merrie Sapphire (Mclain Ward) groot. Sofie heeft dit olympische paard zadelmak gemaakt en bracht haar de eerste wedstrijdervaring bij, zoals ze in haar jeugd nog verschillende “Merelsnest”genoten opleidde. Zo haalden Sofie en Maureen van ’t Merelsnest op het Belgische Kampioenschap voor junioren in Lier de finale.
Nu delen Tim en Sofie allebei hun passie in het opleiden van springpaarden.

Voor De Molenberg begon alles in 2008 met de aankoop van de hoeve te Ronse en de merrie Quick-Dancer. Twee jaar eerder werden Tim en Quick-Dancer provinciaal kampioen in de klasse zwaar. En zo was de eerste prestatievolle fokmerrie op de Molenberg een feit.
Al snel werd nieuw bloed binnengebracht dankzij Nico Wouters van den Oudenweijer met zijn bewezen stammerries Ravella Z en Femmenor V. Ravella Z was de moeder van o.a. Global Champions Tour winnaar Chester Z (Mathijs Van Asten) en Femmenor V bracht o.a. olympiër Royal Discovery (Samantha Mcintosh) ter aarde. Even later vervoegde ook Malinda van ’t Merelsnest de stallen. Zij is de volle zus van dekhengsten VDL Glasgow van ’t Merelsnest en Edjaz van ’t Merelsnest en gaat terug op de moederstam van de olympische merrie Sapphire. Ook met Vivita de Fribois werd olympisch bloed toegevoegd aan onze fokkerij aangezien zij de moeder is van de in Rio de Janeiro deelnemende Heros (Amy Millar, CAN). Door de steeds vernieuwende prestatiebloedinvoer evolueerden we van een drietal veulens per jaar naar een tiental veulens op jaarbasis tot op de dag van vandaag. En zo groeide ook de accommodatie mee tijdens de jaren.

Omdat onze passie verder rijkt dan alleen het fokken en opleiden van springpaarden, startten we reeds van in den beginne met de tak ‘pensionstalling’. Het verzorgen van paarden draagt bij aan onze passie. De pensionpaarden en jonge paarden in opfok worden hier met een hart voor paarden verzorgd alsof het de onze zijn. Dit is mede mogelijk dankzij onze opgebouwde kennis, onze ruime weilanden en stallen alsook de grote buiten- en binnenpiste. Aan ervaring en feeling geen gebrek bij De Molenberg, vandaar de perfecte thuis voor U en Uw paard.

Wilt u beroep doen op de diensten en kennis van Stoeterij De Molenberg? Hebt u interesse in de fokproducten of wilt u een paard stallen of laten opleiden? Dan bent u hier aan het juiste adres.

Een overzicht van onze bloedlijnen, jonge paarden, sportpaarden, onze infrastructuur en veel meer kan u terugvinden op onze website.

“It is our passion to breed top show jumpers, provide them with the best opportunities to grow & train and find a perfect home for them”

luchtfoto

This website uses cookies. This way we can ensure that your browsing experience is made even more pleasant.
Learn more