Vigo's Ravella vd Molenberg Z

Sister of Global Champions winner Chester Z

Vigo d'Arsouilles Nabab de Reve Quidam de Revel
Melodie en Fa
Illico d'Arsouilles Fleuri du Manoir
Venzin d'Arsouilles
Ravella Z Rebel II Z Ramiro Z
Argentina Z
Ikedo Roderik
Espridria

Vigo's Ravella is een zwarte parel. Ze is een bloederig type met een werkwillig karakter. Momenteel wordt ze opgeleid op stoeterij De Molenberg nadat ze eerst zelf twee sterke veulens van Emerald gaf.

Vigo's Ravella haar roots liegen er niet om. Haar halfbroer VDL Groep Chester Z won onder Matthijs Van Asten in 2010 de CSI5* Grand Prix van de Global Champions Tour in San Patrignano. De voor Zangersheide gekeurde dekhengst behaalde als vijfjarige de finale op het WK in Lanaken en als zesjarige streden ze naar de bronzen medaille van het WK in Lanaken. In 2010 werden Chester Z en Van Asten ook winnaars van de Grote Prijs van Roggel (NED). In die periode behoorde Chester Z tot de beste paarden ter wereld. Chester Z werd gefokt door Nico Wouters van den Oudenwijer. Dankzij de familie Wouters van den Oudenwijer konden we de moeder van Vigo's Ravella, genaamd Ravella Z naar onze fokkerij brengen. Ravella Z had voorheen tussen het fokken door ook zelf op Z-niveau gelopen.

Het eerste fokproduct op De Molenberg van de Rebel II Z-merrie Ravella Z werd een Nabab de Reve-zoon genaamd No Limit vd Molenberg Z. No Limit werd als veulen via de Quality Zangersheide Auction aan Paul Schockemöhle verkocht. Als jonge hengst werd hij voorgebracht en goedgekeurd voor het Duitse Mecklenburg Verband. Als vijfjarige liep hij een mooi seizoen met Daniela Theelen met als hoogtepunt een overwinning in 1m30 te Rütenbrock (Duitsland). Als zesjarige werd No Limit verkocht via de PSI Auktion naar Mexico.

Vigo's Ravella werd de tweede nakomeling van Ravella Z die geboren werd op De Molenberg. Even later stierf de Rebel II-merrie op onze stoeterij. Ravella Z was ook de halfzus van het 1m60-paard Umberto waarmee Cian O'Connor prijzen behaalde alsook de Amerikaanse Laura Chapot. 

Een andere halfzus van Vigo's Ravella genaamd Clinta Z won op 1m40-niveau en de halfbroer Bonaparte Z werd goedgekeurd als dekhengst voor AES. 

Uit dezelfde moederlijn komen:

  • Celesta Z (1m45 Catherine Pasmore USA)
  • Mister Collin (goedgekeurde dekhengst KWPN)
  • Cassunta Z (1m45 Inigo Lopez de la Osa Escribano ESP)
  • Geboren: °2015
  • Geslacht: merrie
  • stamboek Zangersheide
  • kleur zwart

Deze website maakt gebruik van Cookies. Zo kunnen we er voor zorgen dat uw surfervaring nog aangenamer wordt gemaakt.
Meer weten