27/12/2011 - Jenco vd Molenberg 7de in Mechelen
Met twee fokproducten in de finale van het vrijspringen voor tweejarigen in Mechelen konden we al niet anders dan tevreden zijn. Met daarbovenop een zevende plaats op meer dan zestig paarden van Jenco vd Molenberg (Ugano Sitte x Orlando) was de dag helemaal geslaagd. Jenco kreeg van de jury de meeste punten op vermogen. Klik hier voor artikel dat op Studforlife.com verscheen.

30/12/2011 - Capacity vijfde in Mechelen
Binnenkort verwachten we een veulen van Edjaz Van 't Merelsnest uit Hacienda d'Eversem (Contact vd Heffinck x Sheyenne de Baugy). Dat is een dochter van de internationaal sterk presterende Capacity d'Eversem (Sheyenne x Heartbreaker) uit de fokkerij van de familie De Bruecker. Capacity sprong in Mechelen naar een vijfde plaats in de proef Westland CSI2* over 1.40m. Ook in de Belgian Breds haalde ze de finale. Intussen is ook haar zoon Jakke (Kashmir vh Schuttershof) van Joris De Brabander en Jan Wuytack aangemeld voor de BWP-hengstenkeuring.

17/12/2011 - Ook Jarco naar Mechelen
Tijdens de selectie voor het vrijspringen voor tweejarige paarden heeft ook Jarco vd Molenberg (Darco x Latano) zich geplaatst voor de finale. We gaan dus met zowel Jenco als Jarco naar Mechelen op dinsdag 27 december.

08/11/2011 - Charmera Z naar de Molenberg
Versterking op De Molenberg, want met de aankoop van Charmera Z (Cornet Obolensky x Quidam de Revel x Calvaro x Nimmerdor) moet de fokkerij opnieuw een boost krijgen. De chique merrie is geboren in 2010 en komt uit een topstam. Grootmoeder Charme Z springt 1.50m met Benjamin Meredith in Amerika. Ze is bovendien de halfzus van het olympiadepaard Royal Discovery (Marcus Beerbaum), Pourquoi (Alison Firestone), Quick and Easy Z (Niels Bruynseels). Uit de overgrootmoeder Femmenor V, één van de beste Nimmerdor-dochters die Nederland heeft gehad, verwachten we in 2012 een embryo van Edjaz Van 't Merelsnest.

08/11/2011 - Emma VP presteert in Frankrijk
Emma VP (Darco x Latano) heeft in Frankrijk dit jaar enkele fraaie resultaten bijeen gesprongen onder het zadel van Dag Keymolen. Op de Assas Jump sprong ze dubbel foutloos in het 1.35m, goed voor een derde plaats. In Castres waren er drie toptienplaatsen en op het een sterconcours van Chalais won ze een 1.30m-rubriek. Ook op de internationale outdoorconcoursen van Blaye en Lummen waren er ereplaatsen. Verder sprong ze haar eerste zesbarenproeven. In Rodez Aveyron haalde ze de vierde en laatste barrage. Daarin moest de ruiter de strijd staken, al was hun prestatie toch nog goed voor een derde plaats.


Emma VP is een dochter van onze fokmerrie Quick Dancer en de volle zus van de BWP-gekeurde hengst Hidalgo vd Molenberg en van onze driejarige Jarco vd Molenberg.

07/11/2011 - Faith 2 x foutloos op CSI Luik
Hansueli Sprunger is op het CSI4*-concours van Luik twee keer foutloos gebleven met de zesjarige Faith vd Mullegracht (Darco x Carthago). De schimmelmerrie uit de fokkerij van Ronny Borloo verliet onze stal exact een jaar geleden.


22/08/2011 - Jenco vd Molenberg zevende in Ghlin
Jenco vd Molenberg (Ugano Sitte x Concorde) is op het Waals kampioenschap vrijspringen voor tweejarige paarden zevende geworden op een totaal van 79 beoordeelde dieren. De tweejarige hengst is met deze prestatie geplaatst voor de wedstrijd vrijspringen in Mechelen tussen en Nieuwjaar.27/07/2011 - Hidalgo vd Molenberg goedgekeurd voor BWP
De Noord-Amerikaanse tak van het Belgisch Warmbloedpaard heeft ons fokproduct Hidalgo vd Molenberg (Darco x Latano) goedgekeurd voor de dekdienst. De vierjarige schimmel wordt uitgebaat door Hyperion Stud, waar hij sedert zijn verkoop anderhalf jaar geleden vertoeft.

Video Hidalgo: Klik hier

27/07/2011 - Met vier paarden naar Gesves
Drie van onze paarden zijn via de nationale Cyclus geselecteerd voor het Belgisch kampioenschap jonge paarden in Gesves. Onze ruin Athos d'Edouard Joly (Rexar du Houssoit) en Gaite du Tilleul (Thunder vd Zuuthoeve) van Guy Van Der Linden eindigden ex-aequo op de 131ste plaats in de Cyclus voor vijfjarigen. Farah vd Mullegracht (Darco) van Ronny Borloo wist zich bij de zesjarigen te plaatsen. De bijkomende selectiedagen in Gesves leverden ons nog één extra startplaats op. Daarvoor zorgde Hakuna of Roses (Darco) van Danny Roosens door foutloos te springen bij de vierjarigen.

31/05/2011 - Hidalgo vd Molenberg op Hyperion Stud
De vierjarige zoon van Quick Dancer, Hidalgo vd Molenberg staat ter dekking op Hyperion Stud in Florida. Hidalgo werd als driejarige naar de Verenigde Staten verkocht en lijkt in goede handen te zijn gevallen. Intussen heeft hij er ook al zijn eerste parcours gelopen.

01/05/2011 - Hacienda d’Eversem springt eerste parcours
Op de Low jumping van HROV in Aalter sprongen Nele Reygaerts en Hacienda d’Eversem (Contact vd Heffinck x Sheyenne de Baugy), van Daniel Reygaerts, hun eerste parcours samen. Hacienda showde onmiddellijk haar kwaliteiten en die werden direct op de gevoelige plaat vastgelegd. Hacienda zorgt volgend jaar voor nieuw leven op de Molenberg, want ze is drachtig van Edjaz Van ’t Merelsnest.

 

05/04/2011 - Féerique de Tilleul onder Edouard Mathé
De zesjarige merrie Féerique de Tilleul (Wunderboy vd Zuuthoeve x Aydin des Malais), die vorig jaar door haar fokker Guy Van Der Linden werd verkocht aan Tom Kerkhofs en Tom Van De Vijver, staat in Frankrijk. Eind vorig jaar werd de merrie na een sterke Cyclus onder Caroline De Laet aan Stephan Conter doorverkocht. Die heeft de merrie nu bij Edouard Mathé in training gezet. Féerique deed het voorbije winter onder de stalruiters van Stephex al meermaals dubbel foutloos in de 1.25m-proeven tijdens de wintercriteria her en der. Féerique de Tilleul kreeg haar opleiding op Stoeterij De Molenberg vanaf vier tot vijf jaar. 

01/03/2011 - Leandro vd Molenberg
Opnieuw heeft Quick Dancer ons een hengstveulen gegeven. Zijn naam is Leandro vd Molenberg. Voor het vaderschap tekende Nabab de Rêve (afstamming: Nabab de Rêve x Latano x Joost x Abgar xx). Leandro is de halfbroer van Emma VP, Winston Dancer, Hidalgo en Jarco vd Molenberg. Intussen is Quick opnieuw drachtig van Nabab de Rêve.

 


22/12/2010 - Faith vd Mullegracht naar Zwitserland

De Darco-merrie Faith vd Mullegracht (Darco x Carthago) is sedert enkele maanden verkocht naar Zwitserland. Via Stephex Stables vertrok ze naar Hansueli Sprunger. Faith vd Mullegracht werd in 2010 als vijfjarige opgeleid door Tim Reygaerts op Stoeterij De Molenberg. Ronny Borloo was de fokker en eigenaar van de schimmelmerrie.

22/12/2010 - Lhasa overleden
Nog voor ze ons een veulen had kunnen geven, is de top fokmerrie Lhasa (Goliath Z) overleden op onze Stoeterij De Molenberg in Ronse. De schimmelmerrie was 22 en stierf ’s nachts een natuurlijke dood. Lhasa was drachtig van Nabab de Rêve. Ze is moeder van de beloftevolle zesjarige Funky Music (Vigo d’Arsouilles), het GP-paard Quartz Music (Heartbreaker)  en van de elite kampioen bij de vierjarigen G-Star de Muze (Canturo). Lhasa is bovendien grootmoeder van E-muze Yek (For Pleasure x Carthago) en Fortis Fortuna (Quidam de Revel x Carthago).

18/10/2010 - Hope Gewestelijk + provinciaal BWP-kampioene

Op de gewestelijke BWP-prijskamp in Oudenaarde heeft Hope vh Krekelhof (Chin Chin x Renomee Z) haar reeks gewonnen bij de driejarige merries. Ze kwalificeerde zich daarmee voor de provinciale prijskamp te Deinze. Op dat kampioenschap won Hope opniew. Hope gaf dit jaar al een hengstveulen van Nabab de Rêve en is voor volgend jaar opnieuw van dezelfde hengst drachtig.

15/08/2010 - Buitenpiste op de Molenberg

De verlofperiode op de Molenberg stond in het teken van de aanleg van de buitenpiste. De afmetingen zijn 60 x 30m. De piste is voorzien van een perfect drainagesysteem, waardoor ze er zelfs bij overvloedige regenval nog uitstekend bij ligt. De onderlaag van lava zorgt voor extra veerkracht. Het zand werd bovendien gemengeld met vezels, waardoor de vaste structuur steeds behouden blijft.

22/06/2010 - Grootmoeder Hacienda geeft GP-paard

Onze fokmerrie Hacienda d'Eversem (Contact x Sheyenne de Baugy) komt uit een goede stam, dat wisten we. Haar grootmoeder sprong onder de sportnaam Vienna Rouge (Heartbreaker) GP'sen wereldbekers in de Verenigde Staten. Vienna gaf in België twee nakomelingen, waaronder Capacity d'Eversem, de moeder van Hacienda, die bij Marc Van Dijck in opleiding is. Capacity's volle zus heeft vorig weekend van zich laten horen. Ze deed het zo goed in de Ierse nationale competitie, wat haar een selectie voor de Finse landenprijs van Ypäjä opleverde. Daar werd ze onder de Ierse Joan Greene tweede in de grote prijs over 1.50m. Ook in de landenprijs deed ze het dubbel nul, wat de Ieren de overwinning opleverde.
 

11/06/2010 - Top fokmerrie Lhasa voortaan op de Molenberg

De fokstal van Tim Reygaerts en Sofie Van Bunder heeft serieuze versterking gekregen. Sinds enkele weken staat de 22-jarige schimmelmerrie Lhasa (Goliath Z x Buenavontura xx) in Ronse. Ze is aangekocht in de hoop nog enkele nakomelingen te geven. Lhasa stelt het nog heel goed en is intussen meer dan zes weken drachtig van Nabab de Rêve.

Lhasa is de moeder van:

 • Quartz Music (Heartbreaker): Onder Gilles Bertran de Balanda winnaar van internationale grote prijzen.

 • Funky Music (Vigo d'Arsouilles): de beloftevolle vijfjarige merrie van Kelly Fioole en Valentijn De Brabander

 • Sattelite (ex. G Star de Muze) (v. Canturo): veelbelovende ruin onder het zadel van Dirk en Walter Lelie

 • Coco 't Laerhof Z (Carthago): CSI onder Gabriël Coumans en tevens moeder van:

  • E-Muze Yek (For Pleasure): winnaar Cyclus 5-jarigen 2009

  • Fortis Fortuna (Quidam de Revel): winnaar BK 4-jarigen Gesves 2009

 
vlnr. Quartz Music, E Muze Yek en Fortis Fortuna

11/06/2010 - Drie hengstveulens

Voorbije nacht is het laatste veulen (Edjaz Van 't Merelsnest x Heartbreaker) geboren. Het is een mooi gebouwd hengstje geworden. De moeder is de Heartbreakermerrie van onze vertrouweling Guy Van Der Linden.  Jaar na jaar heeft ze al talentvolle nakomelingen gegeven, die Tim dan mocht opleiden. Op 't Krekelhof van Daniel Reygaerts zijn ook twee hengsten geboren. Eén van Ogano Sitte uit de stam van de GP-merrie Vienna Rouge (stam d'Eversem) en één van Nabab de Rêve x Chin Chin en daarachter onze Holsteinse Renomee Z-merrie.

11/06/2010 - Emma VP twee keer foutloos in West-Vlaanderen

Tim Reygaerts nam met Emma VP (Darco x Latano) deel aan de BWP-Cyclus in het West-Vlaamse Pittem. Het duo sprong twee keer foutloos bij de zesjarigen en eindigde uiteindelijk zesde. Emma VP is de volle zus van Hidalgo vd Molenberg, die begin dit jaar naar de VS vertrok. Met de jaarlinghengst Jarco vd Molenberg staat nog een volle broer in de weide in Ronse. Moeder Quick Dancer is voor volgend jaar drachtig van Nabab de Rêve.

 

11/06/2010 - Feërique foutloos in Cyclus

Feërique du Tilleul (Wunderboy vd Zuuthoeve x Aydin des Malais), die eind maart werd verkocht aan Tom Kerkhofs, Tom Van De Vijver en Caroline De Laet, doet het onder laatst genoemde amazone uitstekend goed in de Cyclus. Na zeven deelnames is ze nog altijd zonder fouten bij de vijfjarigen.

02/04/2010 - Feërique du Tilleul verkocht

Feërique du Tilleul (Wunderboy vd Zuuthoeve x Aydin des Malais) is door haar fokker Guy Van der Linden verkocht. Caroline De Laet en Tom Van De Vijver zullen de vijfjarige merrie verder gaan opleiden. We wensen hen en de nieuwe eigenaar veel succes toe met haar.


17/03/2010 - Veulens te verwachten

 • Nabab de Rêve x Chin Chin x Renomée Z x Capitano (Holst. Stamm 2004)
   

 • Ogano Sitte x Contact vd Heffinck x Sheyenne de Baugy x Heartbreaker
  Grootmoeder: Capacity (Sheyenne de Baugy) wordt bereden door Marc Van Dijck.
  Overgrootmoeder: Vienna Rouge (Heartbreaker) sprong WB onder Keean White (CAN).

 • Edjaz Van 't Merelsnest x Heartbreaker x Lys De Darmen
   

16/03/2010 - Hidalgo vertrekt naar Verenigde Staten

Op de dag dat onze website gelanceerd werd, heeft Hidalgo vd Molenberg (Darco x Latano) zijn geboortestal verlaten. Hidalgo is een driejarige schimmelhengst die in Moorsele deelnam aan de tweede fase van de BWP-hengstenkeuring. Hidalgo was het eerste fokproduct van onze Stoeterij en is al onmiddellijk verkocht naar de Verenigde Staten. Zijn moeder Quick Dancer werd onder Tim provinciaal kampioen Klasse Zwaar in 2006 en wordt dit jaar opnieuw ingezet in de fokkerij. Vorig jaar schonk Quick het leven aan Jarco vd Molenberg, de volle broer van Hidalgo. Tim rijdt verder nog de zesjarige merrie Emma VP, een beloftevolle dochter van Quick Dancer.

 Hidalgo vd Molenberg
 

16/03/2010 - Lancering website

Vandaag is de heuglijke dag dat onze website wordt gelanceerd.We hopen dat u geregeld een bezoekje zal brengen aan onze site en ook op de stoeterij bent u van harte welkom.