Veulens te verwachten in 2017 22/11/2017
Foals expected for 2017

1) VDL GLASGOW VH MERELSNEST x Estelle Van De Molenberg Z
(Elvis Ter Putte x Cornet Obolensky x Quidam de Revel x Calvaro x Nimmerdor) - family of Royal Discovery, Pourquoi, Caprera, Charme Z, Diamond Z,...


2) BALOU DU ROUET x Malinda Van 't Merelsnest
(Nabab de Reve x Darco x Hedjaz) - Malinda is the full sister of Glasgow, Edjaz, Karaat and Koblenz Van 't Merelsnest - motherline of Sapphire


3) EMERALD VAN 't RUYTERSHOF x Magnifique Van De Molenberg
(Nabab de Reve x Latano x Joost x Abgar xx) - Magnifique is close family to Emma VP and Ilex VP


4) VDL GLASGOW VH MERELSNEST x Vivita de Fribois
(Clinton x Furioso Z) - Vivita is the mother of Heros (Amy Millar - Rio 2016 - 3rd team CAN @ Spruce Meadows)


5) CORNET OBOLENSKY x Quite Charming Z
(Quidam de Revel x Calvaro x Nimmerdor x Apple King xx) - family of Royal Discovery, Pourquoi, Caprera, Charme Z, Diamond Z,...
Ilex VP wint eerste GP op acht jaar 07/09/2016
Ilex VP en Nicolas Delmotte hebben in het zomerseizoen van 2016 hun eerste internationale GP gewonnen. Dat gebeurde in Fontainebleau. In Bonheiden werden ze derde in de GP. Ilex is een zoon van Emma VP (Darco x Latano), die op de Molenberg is opgeleid. Emma is de halfzus van Magnifique van de Molenberg (Nabab de Rêve x Latano). In le Mans won Ilex onlangs nog zijn eerste 1.45m-proef indoor.


No Limit vd Molenberg veilingtopper 01/11/2016
Op de AOS-veiling van Schockemöhle in Ankum is de jonge hengst No Limit vd Molenberg Z (Nabab de Rêve) veilingtopper geworden bij de tweejarigen. Hij verwisselde van eigenaar voor 100.000 euro. No Limit, gefokt door Tim Reygaerts en Sofie Van Bunder uit de moeder van GP-paard Chester Z (Mathijs Van Asten), werd als veulen op de Z Quality Auction verkocht aan Paul Schockemöhle. De AOS Auktion waarop hij nu werd verkocht, is een veiling voor veulens, jonge paarden, hengsten en fokmerries, zowel springen als dressuur. De absolute veilingtopper werd het rijpaard Chaccorino (Chacco-Blue), die 150.000 euro opleverde. Een honderdtal paarden ging afgelopen zondag onder de hamer. Update: Intussen is No Limit goedgekeurd voor het stamboek Mecklenburg. Hij is in eigendom van Philip Houston, een beroemde Duitse GP-ruiter.


Nieuwe binnenpiste en Equilabel 01/11/2016
Stoeterij De Molenberg is het laatste jaar uitgebreid met een binnenpiste van 55 x 23m, uitgerust met een topspringbodem en nieuwspringparcours. Aansluitend werden ook de opfokmogelijkheden uitgebreid en er is onderdak gecreëerd voor vrachtwagen en machines.
Na acht jaar hard werken, plannen maken en uitvoeren, talrijke korte nachten en een mooie weg die we reeds afgelegd hebben, behaalden we begin februari 2016 als kers op de taart het EQUILABEL. Stoeterij De Molenberg staat voor kwaliteit, dit is dan ook bevestigd met dit Equilabel, uitgereikt door de Vlaamse Overheid. Het Equilabel is een certificaat voor maneges en pensionstallen.
Pensionstal De Molenberg is dé thuis voor U en Uw paard. Op afspraak kunnen ook andere ruiters komen voor training op springparcours.


Kyrelle vh Krekelhof veilingtopper Woodland's 01/11/2016
Kyrelle vh Krekelhof (Ogano Sitte x Hacienda d'Eversem) is veilingtopper geworden op de Woodland's Auction International, de bekende sportpaardenveiling in Lier. Kyrelle werd opgeleid op De Molenberg en werd verkocht nadat hij de BWP Cup in Gent op zijn naam had geschreven.

 Jaar van de doorbraak voor Hacienda d'Eversem 01/11/2016
Hacienda d'Eversem staat nu een jaar bij Wilm Vermeir en in dat jaar sprong ze al tal van klasseringen bij elkaar op niveau 1.40m-1.50m. Zopas werd ze nog tweede in de Rankingproef 1.45m op CSI3* Opglabbeek. Ze behaalde een vierde plaats op het CSIO Rotterdam, een zesde plaats in de GP van Lier, drie klassementen in Odense op het CSIO. Odense wist te winnen op het Glock's concours in Treffen en op de Italiaanse tour in San Giovanni. Hacienda is de moeder van onze ruin Milano vd Molenberg (Edjaz vh Merelsnest).

 


Ilex VP zevende in Fontainebleau 07/09/2015
Op de Franse kampioenschappen voor jonge paarden in Fontainebleau is Ilex VP in de categorie zevenjarigen zevende geworden. Met Nicolas Delmotte maakte hij over alle manches slechts één fout. Ilex VP is een zoon van Diamant De Semilly en Emma VP (Darco). Grootmoeder Quick Dancer is ook de moeder van onze driejarige merrie Magnifique vd Molenberg (Nabab de Rêve), die op haar beurt dit jaar moeder werd van Paradise vd Molenberg (Comme Il Faut).

On the Championships of France in Fontainebleau, Ilex VP placed seventh overall. He just made one fault on the three rounds. Ilex is a son of Diamant de Semilly and Emma VP (Darco). Grandmother Quick Dancer is also the mother of our three-year-old mare Magnifique vd Molenberg (Nabab de Rêve). She already gave birth to a filly this year. Her daughter's name is Paradise vd Molenberg (Comme Il Faut).

Link to the video of Paradise vd Molenberg (Comme Il Faut x Nabab de Rêve x Latano)


Biscaya d'Eversem wint in Millstreet 20/08/2015
Vorig weekend won Biscaya d' Eversem (Sheyenne de Baugy x Heartbreaker) de 1m50 Grand Prix qualifier van CSI3* Millstreet. Deze 14 jarige merrie is de volle zus van de grootmoeder van Milano Van De Molenberg, Capacity d' Eversem. Milano Van De Molenberg (Edjaz Van 't Merelsnest x Contact Van De Heffinck x Sheyenne de Baugy x Heartbreaker) is een beloftevolle driejarige ruin die binnenkort onder het zadel gaat.

Last weekend Biscaya d' Eversem (Sheyenne de Baugy x Heartbreaker) has won the 1m50 Grand Prix qualifier of CSI3* Millstreet. This 14 year old mare is the full sister of Milano Van De Molenberg 's grandmother, Capacity d' Eversem. Milano Van De Molenberg is our 3yo promising gelding. (Edjaz Van 't Merelsnest x Contact Van De Heffinck x Sheyenne de Baugy x Heartbreaker)


Pretty Boy vd Molenberg blijft in België 12/08/2015
Zaterdag 8 augustus werd ons hengstveulen Pretty Boy vd Molenberg (Balou du Rouet) verkocht op de BWFA veulenveiling in Beervelde. Hij blijft in België.


Veiling BWFA met Pretty Boy vd Molenberg 03/08/2015

Komende zaterdag 8 augustus wordt één van onze veulens geveild op de Belgian Warmblood Foal Auction. Het gaat om Pretty Boy vd Molenberg (Balou du Rouet x Nabab de Rêve), zoals de naam het zegt een knap hengstveulen uit de stam van Sapphire. Moeder Malinda vh Merelsnest is een driejarige dochter van Sapphire's zus Wendelina Van 't Merelsnest.

Link naar de internetpagina van BWFA


Player vd Molenberg
 


Veulens van Comme Il Faut en Tangelo 17/03/2015

Twee van de vijf te verwachten veulens zijn geboren. We verwelkomden een sterk hengstveulen van Tangelo Van De Zuuthoeve x M Titty 7 de Laubry (Darco x Ladalco x Ramiro x Joost x Abgar xx), genaamd Player vd Molenberg. Moeder M. Titty de Laubry schreef met Guilherme Matter diverse internationale proeven op haar naam, waaronder de Belgian Breds in Mechelen.

Verder hebben we een merrieveulen van Comme Il Faut x Magnifique Van De Molenberg (Nabab de Reve x Latano x Joost x Abgar xx). Moeder Magnifique is een dochter van Quick Dancer. Paradise is een merrieveulen met veel bloeduitstraling.


Te verwachten veulens 2015
17/11/201
4

* Tangelo Van De Zuuthoeve x M Titty 7 de Laubry (Darco x Ladalco x Ramiro x Joost x Abgar xx)

* Comme Il Faut x Magnifique Van De Molenberg (Nabab de Reve x Latano x Joost x Abgar xx)

* Balou du Rouet x Malinda Van 't Merelsnest (Nabab de Reve x Darco x Hedjaz x Cardinal xx)

* Kannan x Ensemble Van De Molenberg (Edjaz Van 't Merelsnest x Nimmerdor x Apple King xx)

* Vigo d' Arsouilles x Ravella Z (Rebel II Z x Roderik x Le Mexico)


No Limit vd Molenberg naar Paul Schockemöhle
26/09/201
4
Op de Zangersheide Quality Auction tijdens het WK jonge paarden in Lanaken is ons hengstveulen No Limit vd Molenberg (Nabab de Rêve x Rebel II Z) verkocht aan Paul Schockemöhle. No Limit is een zoon van de schimmelmerrie Ravella Z, ook de moeder van de hengst VDL Groep Chester Z (Calvaro Z). Die won met Mathijs van Asten tijdens zijn sportcarrière de CSI5* GP van San Patrignano. Ravella is tevens de halfzus van het GP-paard Umberto van de Amerikaanse Laura Chapot, en haar kleindochter Cassunta Z (Cassinus Z) brak dit jaar op achtjarige leeftijd door op CSIO-niveau  met de Zweed Alexander Zetterman. Ravella Z is opnieuw drachtig, nu van Vigo d'Arsouilles.

Een video van No Limit vd Molenberg: http://youtu.be/O6TVGkfKjgA

no limit molenberg ravella z cassunta z

chester z umberto

Foto 1 tot 5: No Limit, Ravella, Cassunta, VDL Groep Chester Z en Umberto 


Diamond Z goedgekeurd voor Zangersheide
26/09/201
4
Op Studbook Zangersheide is Diamond Z (Diamant de Semilly x Contender) goedgekeurd voor het leven. De grootramige hengst werd getoond onder het zadel van Miranda Harrington en is in eigendom van fokker Nico Wouters-Van den Oudenweijer. De grootmoeder van Diamond Z is niemand minder dan de GP-paardenleverancier Femmenor V (Nimmerdor), waaruit wij op De Molenberg de tweejarige merrie Ensemble vd Molenberg Z (Edjaz vh Merelsnest) fokten. Zij is momenteel drachtig van Kannan.


Emma VP wint six-bars en derde in GP
27/05/201
4
Eind vorig jaar werd Emma VP (Darco x Latano) verkocht aan Gaetan Decroix. Intussen vormt hij ermee een goed geolied team. Vorige week won het duo de zesbarenproef in Mantes-la-Jolie en werden ze 's anderendaags zesde in de GP. Deze week worden ze zevende in de proef 1.45m op vrijdag, en derde in de GP van Fontainebleau. Eerder deze maand was er ook al een vijfde plaats in de zesbarenproef van Lummen. Emma VP is verwant aan volgende van onze paarden:

• Olympus Van De Molenberg (Vigo d' Arsouilles x Latano) 2014, hengst
• Magnifique Van De Molenberg (Nabab de Reve x Latano) 2012, drachtig Comme Il Faut 2015
• Leandro Van De Molenberg (Nabab de Reve x Latano) 2011, hengst
• Onze nieuwe fokmerrie en winnaar van de Belgian Breds in Mechelen 2004, M. Titty 7 de Laubry (Darco x Ladaco x Ramiro x Joost x Abgar xx), drachtig voor 2015 van Tangelo Van De Zuuthoeve


Hope vh Krekelhof geklasseerd in Gesves
27/05/201
4
Tim Reygaerts sprong in Gesves dubbel foutloos in de Cyclus voor zevenjarige paarden. Met Hope vh Krekelhof (Chin Chin x Renomee Z) werd hij veertiende. De merrie haalde ook al de tweede fase in de tweede Cyclusmanche te Hulsterlo en sprong een voortreffelijk BK in Lummen.

In Lummen liet de andere zevenjarige Hacienda d'Eversem (Contact vd Heffinck x Sheyenne de Baugy) een mooie omloop zonder springfouten optekenen tijdens de eerste manche van het BK. Helaas liep ze vroeg in de tweede manche een kwetsuur op, die haar buiten strijd zette voor het vervolg van het BK en de Cyclus.

Hope krekelhof

• Video Hope vh Krekelhof Gesves:

http://youtu.be/1AqIdDOapiE


Latino vd Molenberg 7de vrijspringen Basecles 01/12/2013
In Basecles heeft Latino vd Molenberg (Nabab de Rêve x Chin Chin) de zevende plaats behaald bij het vrijspringen. Latino is een zwarte hengst geboren in 2011, gefokt door en in eigendom van Stoeterij De Molenberg. Hierbij een recente springvideo:

 


Emma VP verkocht aan Gaetan Decroix 25/10/2013
Nieuwsbericht Galop.be: "Officieus was het nieuws al gelekt. Vandaag werd het officieel. Dag Keymolen klinkt niet echt beteuterd als we bij hem polsen naar de gevoelens na de verkoop van zijn beste paard Emma VP (Darco x Latano). ‘Ik heb de verkoop zelf georganiseerd. Ik kan er maar beter iets aan verdienen dan de merrie zomaar te moeten laten vertrekken.’

Er was bijzonder veel interesse ontstaan voor Emma VP, die dit jaar ook de Gold League GP won in Hulsterlo. Dag Keymolen reed zijn laatste concours met Emma in Aix-Meyreuil, een twee weken durend CSI2*-concours in Zuid-Frankrijk. De laatste zes proeven, telkens in de dikke tour, stond de merrie altijd vooraan. Ze won de eerste GP en werd tweede in hun laatste GP samen.

Dag Keymolen: ‘Gaetan Decroix van Haras de Wisbecq reed ook in Aix. Hij zag de merrie proef na proef aan het werk en wou haar proberen. Tussen de twee wedstrijden door wou ik dat niet. Daarom deden ze meteen een voorstel, zonder haar uit te testen.’ Het paard staat nog bij Keymolen in Zuid-Frankrijk op stal, maar de zaak is wel rond. Zo meldt fokker-eigenaar Alex Van Pollaert. Emma komt nog deze week naar haar nieuwe stal in het Brusselse. Ze is aangekocht door familie Decroix samen met Ariane Dotreppe.

Alex Van Pollaert verkocht dit jaar ook al zijn enig product uit Emma VP. De ruin Ilex VP (Diamant de Semilly) vertrok naar Veronique Whitaker. Van Pollaert maakte met de kopers wel de afspraak dat hij het recht behoudt nog één embryo uit te spoelen. Emma VP werd opgeleid door Tim Reygaerts, die op zijn Stoeterij De Molenberg nog o.a. de moeder, een halfbroer en een halfzus met als vader Nabab de Rêve heeft staan."

Emma VP


Emma VP wint internationale GP 14/10/2013
Eind september was er al die tweede plaats voor Emma VP in de GP van Ajaccio. Gisteren kwam de kers op de taart met winst in de grote prijs van het CSI2* Aix-Meyreuil. Dag Keymolen was met de zwarte Darco-dochter vrijdag al tweede geworden in de kwalificatie. Emma VP is opgeleid door Tim Reygaerts op De Molenberg. Ook de moeder van Emma, met name Quick Dancer, staat hier op stal. Quick Dancer sprong ook zelf tot op 1.40m-niveau en wordt nu ingezet in de fokkerij, wat ons o.a. de tweejarige hengst Leondro en de achttienmaander Magnifique vd Molenberg, allebei van Nabab de Rêve, heeft opgeleverd.

Emma VP Darco


Emma VP tweede in GP Corsica 23/09/2013
Alweer een knappe klassering van Dag Keymolen met Emma VP, de dochter van onze fokmerrie Quick Dancer:
Op het Franse eiland Corsica in Ajaccio greep een landgenoot maar net naast de winst. Dag Keymolen moest de beker laten aan Natale Chiadani met Fixdesign Milos du Plain. Hij strandde op driekwart seconde met de negenjarige Darco-merrie Emma VP.


Hacienda d'Eversem finalist BK Gesves 03/09/2013
Tim Reygaerts heeft met Hacienda d'Eversem (Contact vd Heffinck x Sheyenne de Baugy) de finale gehaald op het Belgisch Kampioenschap voor zesjarige paarden te Gesves. In die finale liep alles gesmeerd, behalve de driesprong. Toch kunnen we terugblikken op een bijzonder geslaagde week. Hacienda sprong beide kwalificaties foutloos. Hope vh Krekelhof sprong donderdag ook nul, maar had dinsdag één foutje gemaakt. Hacienda d'Eversem is de moeder van onze jaarling Milano vd Molenberg. Uit Hope hebben we de tweejarige hengst Latino vd Molenberg. Ook Hacienda's halfbroer Jakke (Kashmir vh Schuttershof) van Krismar Stables haalde de finale, bij de vierjarigen. Hope vh Krekelhof zag haar halfbroer Indiana Jones vh Krekelhof van Haras de Laubry foutloos springen op woensdag in Gesves. In de tweede kwalificatie maakte de schimmelruin echter twee fouten.

Hacienda d'Eversem BK Gesves 2013

Hacienda eversem molenberg

Hope vh Krekelhof BK Gesves 2013

 hope krekelhof molenberg


Emma VP wint Gold League Hulsterlo 24/06/2013
Emma VP (Darco), de oudste dochter van onze fokmerrie Quick Dancer (Latano), heeft in Hulsterlo onder Dag Keymolen de Grote Prijs van de Cavalor Gold League gewonnen. Na een zware basisomloop was ze de snelste van vier dubbel foutlozen op een totaal van 52 deelnemers. De hindernissen stonden op een hoogte van 1.45m. Vrijdag was er ook al een tweede plaats in de 1.40m-proef.

Emma


Darco merries in vorm 10/06/2013
Emma VP (Darco), de oudste dochter van onze fokmerrie Quick Dancer (Latano), is goed aan het lopen in de Gold League. Tot nog toe haalde ze telkens nog net de barrage niet, maar het leverde wel mooi beeldmateriaal op. Ook Wendelina, de moeder van onze jaarling Malinda, deed het al goed met een achtste plaats in de GP van Duisburg. Edjaz vh Merelsnest, de volle broer van Malinda, kwam dan weer met enkel tijdfout over de meet in 's Gravenwezel.

Emma 's Gravenwezel: http://youtu.be/tohjkBKYbwM

Edjaz 's Gravenwezel:
http://youtu.be/_nZCGmCVCUg
Wendelina Duisburg:
http://youtu.be/RrjqE71A9X4


Emma VP wint in Frankrijk 24/04/2013
Emma VP, de oudste dochter van onze fokmerrie Quick Dancer (Latano), heeft in Frankrijk een proef over 1.40m gewonnen. Dat deed ze in een GP tijdens de Languedoc Tour in St. Gely du Fesc op 14 april. Een week later eindigde ze ook al op 1.40m derde en dat alles onder Dag Keymolen te Lezignan Corbieres.  Op het zelfde ogenblik waren er voor Biscaya d'Eversem in Lummen tijdens de grote prijs vier strafpunten na één springfout onder het zadel van de Ierse amazone Joan Greene. Biscaya is de volle zus van Capacity, en dat is op haar beurt dan weer de grootmoeder van onze jaarlinghengst Milano vd Molenberg.

Emma


Kassandro zevende in Aalter 28/02/2013
Kassandro vd Molenberg heeft in Aalter een knappe zevende plaats behaald bij het vrijspringen voor driejarige paarden. Op een haar na miste hij zo de Final Top Five.

Bekijk de video

Kassandro


Nieuwe fokmerrie 05/02/2013
Stoeterij De Molenberg is alweer een fokmerrie rijker. M. Titty de Laubry, waarover u meer informatie vindt bij "Fokkerij", is een mooie en ruime Darco-merrie met een aanzienlijk palmares op 1.40m-niveau onder Guilherme Mattar. Zij stamt af van de zelfde moederlijn als onze merrie Quick Dancer en komt dus ook voort uit de bekende Titty-lijn (Joost x Abgar xx) van stal Roelofs.

M. Titty


Jenco veilingtopper Fences Marché 28/11/2012
Jenco vd Molenberg (Ugano Sitte x Orlando) is naar Duitsland verkocht. Op de veiling Fences Marché in Bois-le-Roi was hij de duurste driejarige na drie dagen veilen. Link video
Naast Jenco heeft ook de zesjarige ruin Athos d'Edouard Joly (Rexar du Houssoit) voorbije maand een nieuwe thuis gevonden. Hij is vertrokken naar Schotland.

Jenco vd Molenberg


Capacity 2e in Wieze 22/11/2012
Op vrijdag 16 november werd Capacity d'Eversem (Sheyenne de Baugy x Heartbreaker) 2e in de prijs Carlsberg, een 1.35m rubriek tijdens de internationale tweesterrenwedstrijd in de Oktoberhallen te Wieze. Capacity is de grootmoeder van Milano Van De Molenberg (v. Edjaz Van 't Merelsnest).


Capacity d'Eversem


Emma VP tiende in GP CSI2* Ajaccio 25/09/2012
Emma VP, de Darco-dochter van onze merrie Quick Dancer (Latano), heeft haar GP-debuut gemaakt. In Ajaccio op het eiland Corsica werd ze na vier strafpunten tiende in de grote prijs 1.45m. Vrijdag was er al een zesde plaats na enkel tijdfout in de barrage van de grote tour 1.40m. De laatste weken wist ze onder haar ruiter Dag Keymolen ook al drie nationale proeven te winnen in Frankrijk (Saint-Cyprien, Amelie les Bains en Nimes).


Hacienda en Hope 1 & 2  in Oudenaarde 25/09/2012
De twee merries van Daniel Reygaerts Hacienda d'Eversem (Contact vd Heffinck) en Hope vh Krekelhof (Chin Chin) zijn eerste en tweede geëindigd op de gewestelijke prijskamp van Oudenaarde. Hacienda werd daarenboven verkozen tot dagkampioene. Stoeterij De Molenberg heeft uit Hacienda d'Eversem een hengstveulen van Edjaz Van 't Merelsnest en van Hope een jaarlinghengst van Nabab de Rêve.


Kassandro en Jenco vooraan in Ghlin 07/08/2012
Onze twee jonge hengsten Kassandro (Edjaz Van 't Merelsnest x Heartbreaker) en Jenco vd Molenberg (Ugano Sitte x Orlando) hebben het fantastisch gedaan op het ADHECS Open Waals Kampioenschap in Ghlin. Bij het vrijspringen voor tweejarigen was er een tweede plaats voor Kassandro op een totaal van maar liefst 66 deelnemers. Jenco, die vorig jaar nog zevende werd zowel in Ghlin als in Mechelen, was nu goed voor een vijfde klassering in een reeks van vijftig paarden. Kassandro vd Molenberg is met zijn tweede plaats erbij voor het vrijspringen voor tweejarige paarden in Mechelen.


Jenco geselecteerd Marché Fences 07/08/2012
Begin november wordt Jenco vd Molenberg geveild in het Franse Bois-le-Roi op de veiling Marché van Fences. Video's van Jenco:

http://youtu.be/bVP6zUEahKc (Selectie Fences)

http://youtu.be/5avnG7BqQQE (2 jaar)

http://youtu.be/Apeq5ZgBDhk (Mechelen)


Capacity in topvorm 17/05/2012
Capacity d'Eversem (Sheyenne de Baugy x Heartbreaker), de grootmoeder van ons veulen Milano vd Molenberg, verkeert in topvorm. In Antwerpen was er al een vijfde plaats, in Lummen won ze de Kleine Grote Prijs over 1.50m. In Kapellen opende ze donderdag met winst in de grote tour en dat alles onder het zadel van Dominique Hendrickx.


Emma VP geklasseerd CSN Hulsterlo 17/04/2012
Op de nationale Silver League in Hulsterlo, het eerste outdoorconcours van het jaar, wist Dag Keymolen zich twee keer in de prijzen te rijden met Emma VP. In het 1.35m was er een derde plaats. In de proef 1.40m daags nadien werd Emma zesde. Emma VP (Darco x Latano) is de oudste dochter van onze fokmerrie Quick Dancer.